ÁCS, ÁCSMUNKÁK, TETŐ, TETŐTÉR, TETŐFEDÉS, SZIGETELÉS, GIPSZKARTON ÉS BÁDOGOS MUNKÁK

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Tanácsaink Önnek!

 

 

Ha úgy érzi, hogy nem könnyű eligazodni a weboldalak és az ajánlatok sokaságában, ha szeretné a pénzéért a legjobb ár / érték arányú szakmunkát megkapni, akkor a következő néhány szaktanácsunk illetve gondolatunk Önnek szól. (Függetlenül attól, hogy végül a mi szolgáltatásunkat veszi igénybe vagy másét.)

 

 

Mire érdemes figyelnie a keresésnél és az ajánlatkérésnél?

 

 

A tető és a nyílt téri szerkezetek vannak a leginkább kitéve az időjárás és a környezet viszontagságainak, ezért nem mindegy, hogy milyen (szak)munkát illetve „műszaki tartalmat” kap a pénzéért cserébe (gondoljunk csak arra, hogy például a nem megfelelően elvezetett esővíz idővel milyen változásokat tud létrehozni a természetben is).
Mi azt valljuk, hogy mint általában minden műszaki dolognál, itt sem lehet csak a végső ajánlati árakat összehasonlítani, ha nem látjuk, hogy az egyes ajánlatok illetve árak mögött milyen műszaki tartalom van. (Például egy számítógép vagy egy mobiltelefon vásárlásánál sem elég csak a végső  árat összehasonlítani. Egy jó döntéshez látni kell ezzel együtt  például a műszaki tartalomban, a tudásban, az image-ban és egyéb más paraméterekben rejlő különbségeket is.) Erre mondjuk mi azt, hogy a legjobb ár / érték arányt kell megtalálni, ami az Ön aktuális élethelyzetében a leginkább megfelelő.

 

Mit értünk élethelyzet alatt?

 

 

Általában mindenkinek az életében vannak különböző periódusok (hullámhegyek, hullámvölgyek), és ezek anyagi, pénzügyi területen is jelentkeznek időnként. Ezt a munkáink és egyeztetéseink  során mi is látjuk és észleljük. Senki sem szeret a szükségesnél többet költeni valamire, még ha a megtakarításaiból vagy a jövedelméből erre bőven futja is, de különösen igaz ez azokban az élethelyzetekben, amikor el kell dönteni, hogy a rendelkezésre álló pénzt a hibás tetőre vagy valami más hasonlóan fontos dologra költse el az ember.

 

A különböző élethelyzeteknek megfelelően más és más lehet a fontos egy szakmunka megrendelésénél, például:

  • „Legyen jól megcsinálva, hogy minél tovább tartson és lehetőleg minél később kelljen hozzányúlni újra.”

  • „Amellett, hogy jó és tartós, legyen esztétikus és sugározza azt az erőt és anyagi potenciált, amivel a tulajdonos rendelkezik.”

  • „Legyen minél olcsóbb, mert most nincs rá pénzünk.”

  • „Lehetőleg legyen minél olcsóbb, de az alapvető szakmai kritériumoknak feleljen meg, és amennyire lehet tartós és szép is legyen.”

  • „Jobb legyen és szebb, mint a szomszédé. :-)”

 

Beszéljünk nyíltan és őszintén! Térjünk a lényegre!

 

 

Az éremnek két oldala van. Egy vállalkozás azért jön létre, hogy profitot termeljen, és ha ezt nem tudja megvalósítani, akkor előbb vagy utóbb nem tudja fenntartani magát és jobb esetben 1-2 éven belül tönkremegy. Ezért nem is reális az, hogy egy építőipari (vagy akár más területen dolgozó) vállalkozó illetve cég olyan munkákat vállaljon be folyamatosan, ami számára ráfizetéses.

 

Persze ezen belül fontos az is, hogy egy cég vagy vállalkozás milyen költségekkel működik, hogyan gazdálkodik, mennyire takarékosan és költséghatékonyan tudja megszervezni a munkát, hány alvállalkozóval dolgozik, és persze hosszú vagy rövid időtávon gondolkodik az adott szakmában az árajánlat kialakításakor.

 

Ezek mind fontos dolgok, amivel ésszerű és szakmailag elfogadható szintekig le is lehet csökkenteni a vállalási árakat, hogy mindkét félnek megérje az üzlet, és a megrendelő korrekt, tartós szakmunkát kapjon a pénzéért.

 

Hogyan tudnak akkor mégis lényegesen egymás alá ígérni az egyes vállalkozók vagy cégek?

 

 

A válasz általában a műszaki tartalomban illetve az ár / érték arányban rejlik, de olyan is gyakran előfordul, hogy kezdetnek kap egy olcsóbb árat a megrendelő, és menet közben vagy a végén „felmerülnek” még további költségek is. Vagy például kiderül, hogy „nem ugyan azt a készültségi állapotot” értette a megadott árhoz a vállakozó és Ön... Lehet spórolni az alkalmazott munkaerőn is, ami általában akkor okozza a legnagyobb problémát a megrendelőnek, ha az elkészült munkából a szakmai ismeretek és tapasztalatok vagy a motiváció hiánya miatt hiányoznak olyan munkafázisok, amit már később nem lehet pótolni. Ezek nagyon bosszantó helyzetek, de amikor már félig készen van a munka, akkor általában mindenki „kényszerhelyzetben” van…

 

Miért fontos az ár / érték arány?

 

 

Nézzünk egy példát. Ha lát az üzletben vagy az interneten két kívülről teljesen egyforma számítógépet (a példa kedvéért legyen ez egy note-book típusú gép). Az egyikben 1 GB memória van, 1,2 MHz-es processzor és 250 MB-os merevlemez, a másikban 8 GB memória, 2,8 MHz-es kétmagos processzor, egy jó videókártya és 1500 MB-os merevlemez. A jobb gép 50 ezer Ft-al drágább mint a másik. A két gép kívülről ugyan úgy néz ki. Melyik lenne Önnek a megfelelő?

 

A mi véleményünk szerint a válasz mindig az, hogy „attól függ”. Ha úgy gondolkodik, hogy inkább most fizet 50 ezer Ft-al többet egy összességében például 300 ezer Ft-os gépért, amit használhat 4-6 évig, minthogy megvesz egy 250 ezer Ft-os note-book-ot, és 2-3 év múlva újra egy hasonló árú eszközt, akkor az első esetben a teljes időtávra vetítve 300 ezer Ft a költsége, a másodikban pedig 500 ezer.

 

De miért is látjuk mi fontosnak az Ön igényeit jobban megismerni? Mert minden embernek különböző igényei vannak illetve különböző élethelyzetekben lehet a megrendelés leadásakor. Például lehet, hogy Ön szeretné a jobb gépet, de a jelenlegi élethelyzetében nem engedheti meg ezt magának. Gépre (tetőre) viszont szüksége van. Ebben a helyzetben várhatóan szeretné minél kevesebb pénzből megoldani a dolgot, de ekkor sem szeretné azt, hogy olyan dolgot vásároljon, amit nemsokára javítani vagy cserélni kell, és a teljes költsége máris magasabbra emelkedjen…Olcsóbb, de szakmailag korrekt munkát szeretne valószínűleg ekkor is kapni.

 

Persze egy másik élethelyzet lehet az is, hogy Önnek a nagyobbik gép is kevés (pl: szeretne még egy látványos burkolatot, plusz külső eszközöket stb.), mert olyan kell, ami jól néz ki, sugározza azt, hogy a tulajdonosának „van mit a tejbe aprítania”, és ezzel várhatóan további, még jobb üzleteket tud szerezni, hogy a „befektetése” rövid időn belül még meg is térüljön…

 

A példa alapján visszatérve a saját szakterületünkre, bármelyik megoldás is lenne Önnek a megfelelő, mi az igényeinek és az élethelyzetének a megbeszélésével igyekszünk hozzásegíteni Önt a legjobban megfelelő választáshoz, ami összességében a legjobb ár / érték arány közös megtalálását jelenti. Utalva az előző példára, ez lehet, hogy a kisebb, lehet, hogy a nagyobb gépnek (vagy tetőnek) felel meg, de az is lehet, hogy Önnek a kettő közötti, esetleg egy „kisebb” és olcsóbb vagy éppen egy még „nagyobb” megoldásra van szüksége.

 

Az építőipar persze más mint az informatika és egy ilyen egyszerű példában nem is lehet minden változatot szemléltetni, de a tartósság és az ár / érték arány tekintetében sok a hasonlóság (pl: mennyire szakszerű a kivitelezés, a vízzárás; milyen anyagokat használunk; milyen és mennyi festéket, lakkot, rágcsálóvédelmet alkalmazunk stb…) Persze itt is igaz, hogy nem minden esetben a drágább megoldás a jobb, de ezért fontos a több éves tapasztalat.

 

Mi az elmúlt 35 év alatt nem csak azt tanultuk meg, hogy egy-egy munkát hogyan kell elvégezni, hanem abban is szereztünk jelentős tapasztalatot, hogy a 10-20-30 éve általunk vagy mások által készített szerkezetek milyenek lettek ennyi idő elteltével; mennyibe kerültek akkor és ma; miket kellett általában javítani egy ilyen szerkezeten, ha nem megfelelő volt a kivitelezés; min lehet és min nem éri meg spórolni.

 

Hol szoktak illetve tudnak általában a minőség vagy a tartósság rovására spórolni a kivitelezők?

 

 

Mivel minden munka más és más, ezért nem lehet erre általános receptet adni, és valljuk be hogy, ezt a kérdést nem is szeretik a vállalkozók vagy cégek őszintén kiteregetni. A minőség vagy a tartósság kulcskérdéseit, és így az ár / érték arányt vagy más néven az egyes árajánlatok mögött lévő műszaki tartalmat egy olyan ember, aki nem foglalkozik a szakma mélységeivel és gyakorlatával nap mint nap, nehezen tudja megítélni. Sőt, sajnos sok megfelelő tudással, képzettséggel vagy tapasztalattal nem rendelkező, de a piacon jelenlévő („mester”)ember sem. (Tisztelet a kivételnek.)

 

Mi azt gondoljuk, hogy a jó döntés meghozatalához kötelességünk a megrendelőt informálni a döntéséhez szükséges szempontokról, ezért összeszedtünk néhány fontos témakört, amit így általánosságban illetve ismeretlenül érdemes tudnia, mielőtt egy ilyen típusú munkával kapcsolatban megállapodik valakivel.

 

Az alábbiakban tehát néhány olyan témakört talál felsorolva, amivel egy vállalkozó vagy akár a tulajdonos is „spórolhat”, de ezzel együtt általában a munka műszaki tartalmát is olyan mértékben csökkentheti, hogy az összességében nem lesz kifizetődő:

  • Favédelem (tűz, rovar és rágcsáló elleni védelem…)

  • Anyagválasztás (a piacon jelenlévő anyagok tartóssága, minősége és ára nem mindig egyenesen arányos, tehát nem feltétlenül a legdrágább a legjobb…)

  • Bizonyos lényeges munkafázisok kihagyása vagy leegyszerűsítése. (Tehát szakmailag nem megfelelő  színvonalú munkavégzés, ami lehet szándékos spórolás vagy adódhat a szakismeretet illetve tapasztalatok hiányából is /hétköznapi nyelven „gányolásból”/.)

  • Lakkok, festékek (milyen minőséget válasszunk, hány rétegben alkalmazzuk…)

  • Szerelvények, egyéb anyagok (tartalmaz-e mindent az ajánlat, adott technológiákat szakmailag megfelelően alkalmaznak-e …)

Természetesen a lista nem lehet teljeskörű, mivel minden munka és épület más és más, ezért általánosságban nehéz a lehetőségeket és a tipikus dolgokat egy weboldal keretein belül leírni.

 

Ha úgy gondolja, hogy hasznos volt amit itt leírtunk, vagy szimpatikusnak találja a megközelítésünket illetve a hozzáállásunkat, akkor hívjon a +36/304317749 telefonszámon, és beszéljük meg konkrétan, hogy milyen kérdései, milyen igényei lennének.

 

Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy a legjobb ár /érték arányú munkát kapja tőlünk, korrekt kivitelezéssel, és mint megelégedett vevőnk tovább ajánljon minket az ismerőseink is. Még ha a tényleges munkát nem is mi csináljuk most Önnek, de ha a fenti leíráson vagy egy telefonos illetve személyes beszélgetésen keresztül valamennyivel hozzá tudunk járulni a megelégedettségéhez, akkor is örömmel tölt el minket, hogy adhattunk valamit illetve tettünk valamit a szakma további „felhígulása” ellen is.

 

Ha felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot!